Deschiderea focului sacru, Cerebrarea Soarelui
FOCUL este elementul primordial al transformării. Este esența puterii, cel care animează, transformă și activează, în timp ce apa este esența emoțiilor și fecundității care face lucrurile maleabile și flexibile. Focul este opusul Apei și a generat multe întrebări oamenilor de-a lungul vremurilor. Focul a fost și este o parte foarte importanta din viata, istoria și credințele ființelor umane.
Deschiderea evenimentelor va fi marcată de Ceremonia Soarelui – Focului, în care fiecare invitat va susține această ceremonie cu ritualul din tradiția sa. Focul va fi aprins în prima zi a manifestării si se va păstra lumina lui pe întreg parcursul evenimentului. Acesta este și rolul lui în acest eveniment: de transformare, curățare, adunare și de tot ce este nevoie, atât pentru locul cât și pentru toți participanții.
Participarea la o astfel de ceremonie ne va aduce foarte multe lucruri la nivel personal cât și în cadrul învățării comunicării cu noi, cu ceilalți și cu Natura. Dacă avem nevoie de energia focului în viața noasră, atât în plan material cât și psihoemoțional și spiritual, o puntem primi, descoperind cum să o facem la aceste ceremonii. Energia de care este nevoie pentru a putea începe un lucru nou este reprezentată de energia focului, solară și intrând într-un ritual al Focului, cu intenția bună de a avea energie pentru un început cât mai bun, putem să o obținem.

 

Celebrarea Lunii, energia feminina a apei,
APA este un element primordial, simbol al vieții, al regenerării și al purității. Vechile mituri spun că omul a fost făurit din lut, adică din apă și pământ, elemente ce făuresc lumea însăși. Omul devine astfel o miniatură a lumii prin armonizarea apei cu pământul. Încercăm să regăsim în noi puterea de a ne reconecta cu elementele vieții de pe acest pământ, cu Natura însăși, la fel ca și în cerebrarea focului, vom regasi foarte multe ritualuri din toate tradițiile invitașilor la Reunion World Tradition.
Luna are o influenţă puternică asupra corpurilor noastre spirituale pentru că este cel mai apropiat element astronomic de Pământ. Luna Plină oferă cele mai profunde energii pentru curatare, în timp ce Lună Noua are cea mai puternică energie pentru începuturi noi. Luna simbolizează pământul, mama, energia feminină, noaptea, apa.
În timpul evenimentului toți invitații vor participa la această ceromonie fiecare cu ritualul din tradiția sa. Participarea la o astfel de ceremonie, la fel ca și în ceremonia soarelui, ne ajută în foarte multe lucruri la nivel personal cât și în cadrul comunității. Dacă avem nevoie de energia lunii în viața noasră atât în plan material cât și psihoemoțional și spiritual o puntem primi la această ceremonie. Energia Lunii este asemuită energiei feminine, a apei, care aduce curățarea tuturor energiilor care impiedică viața să se desfășoare. Astfel, la ceremonie putem beneficia de curățare în plan fizic, energetic, spiritual și putem găsi soluții la problemele noastre ca o consecință a acestor curățări.
Dacă sunteți într-un impas și nu se vad rezolvările, sau doriți ceva nou în viața voastră, atunci este bine să participați la o astfel de ceremonie. Și cei care au probleme de sănătate pot beneficia de aceast ritual, energiile invocate vor ajuta la ameliorarea sau rezolvarea acestor dezechilibre.

 

România
Lumea noastră, a românilor, a fost dintotdeauna bogată în tradiții ancestrale de care am uitat odată cu trecerea timpului. Învățăturile spirituale din România erau transmise, de cele mai multe ori, prin viu grai astfel că acestea au fost păstrate incastrate în tradițiile, în cantecele și dansurile populare. De asemenea aceste înțelesuri profunde ale spiritului poporului locuitor al acestor meleaguri au fost consevate și în iile străvechi, semne ancestrale înscrise în frumoasele cămăși care s-au păstrat până în zilele noastre. Un adevărat alfabet al spiritului acestui popor.
Tradițiile ancestrale românești la acest festival vor fi exprimare prin muzica, dans, gestică, mimica. Acestea sunt fapte culturale menite să organizeze viețile oamenilor, și marchează momente importante ale trecerii prin lume.

 

Ancuța Marieș și Vox Dacorum
Proiectul cultural Vox Dacorum a luat ființă în 2012, la inițiativa Ancuței Maries. Are ca obiectiv reconstrucția muzicii antice din România iar una din secțiunile sale vizează culegerea și interpretarea unor piese arhaice din nordul Transilvaniei, muzica arhaică fiind un izvor istoric indirect.
În cadrul spectacolelor susținute de Vox Dacorum se interpretează piese arhaice, vocal și la instrumente vechi (percuții, tulnic, fluiere, caval, tilincă), se reconstituie obiceiuri atestate documentar pe teritoriul României de astăzi, folosind inclusiv măști de factură populară.
Fondatoarea grupului Vox Dacorum, Ancuța Marieș, fiind medic, s-a preocupat încă de la începutul carierei sale de modul de producere a vindecării și de menținerea stării de sănătate. Este scriitoare, în prezent are sub tipar a cincea carte -, și din 2005 a avut inițiativa unui proiect cultural care astăzi poartă numele de Nimfele Dace, în colaborare cu Roxana Câmpean, coregraf și manager. Nimfele Dace promovează istoria României și situl arheologic de la Porolissum, Zalău.

 

Roxana CÂMPEAN și Nimfele Dace
Proiectul cultural „Nimfele Dace” a luat ființă în 2005 la inițiativa Ancuței Marieș și Roxanei Câmpean, coregraf și manager. Nimfele Dace promovează istoria României și situl arheologic de la Porolissum, Zalău, județul Sălaj.
Ansamblul susține spectacole de dans, teatru, ritualuri și muzică antică avand un soundtrack original, compus de Sergiu Chirilă în colaborare cu Ancuța Marieș, Paul Câmpean și Marius Truta. Nimfele Dace participă din 2005 la evenimente culturale din țară și din Europa, fiind cea mai veche și mai cunoscută trupă de dans cu tematică istorică din România.

 

Tradiția ancestrala din Mexic prin Tetzkatekuhtli Kuauhtlinxan.
Tetzkatekuhtli Kuauhtlinxan, în traducere Seniorul oglinzilor, al cuibului de vultur, aparține uneia dintre cele 22 Kaxtias (familii dinastice) de tradiție mexicană însărcinate cu a păstra cunoașterea tradiției Tetzkatlipoka dupa sosirea spaniolilor în Mexic. Această tradiție e una din cele patru mari școli de cunoaștere care s-au dezvoltat, colaborat și avut o influență majoră în evoluția popoarelor din ținuturile înalte ale Mexicului.
Tetzkatehutli are cunoștințe de medicină, cosmoviziune, sisteme calendaristice și dans de razboi și ceremonial. Răspunde și de pregătirea noilor generații care trăiesc conform filozofiei de viață a Tradiției Teztkatlipoka. Principalul obiectiv al acestei tradiții este să sprijine dezvoltarea ființelor umane acționănd mereu într-o formă conștientă și făcându-se totalmente responsabili de actele sale cu scopul de a obține “Supremul Echilibriu în Armonie”.
În cadrul evenimentului, Tetzkatekuhtli va susține ceremonii de vindecare individuală și colectivă. Aici veți putea să beneficiați de înțelegerea blocajelor care vă aduc nefericirea în viață și să le topiți prin lucrul personal.

 

Tradiția ancestrala din Ecuador prin Taita Jipijapa
Taita Jipijapa vine din linia de “curanderos” (vindecători) Xipixapa din Ecuador. Tradiția sa este ancestrală, transmisă din tata în fiu. Numit “Tabachero”, el practică ritualuri și ceremonii de vindecare cu tutun și plante sacre. De asemenea, el practică și alte tipuri de vindecare energetică, cu toba sau cu masaj.
În cadrul evenimentului va face tratamente, curățare pentru diferite afectiuni psihologice, spirituale și fizice de care poate beneficia orice participant.

 

Tradiția Celtică prin Didier Rauzy.
Este absolvent al școlii de medicină chineză, profesor de naturopatie, bioenergie, cercetător și lector. El s-a specializat în cercetarea sunetelor sacre și a utilizării lor în descoperirea potențialelor noastre de naștere, explorarea câmpurilor de conștiință, utilizarea plantelor sălbatice și a consumului conștient prin construirea de punți între știință și șamanismul celtic (prin ritualuri și învățături celtice) pe care îl practică zilnic în serviciul înțelepciunii și cunoștințelor strămoșilor.
Membru și purtător de cuvânt al Cercului de Înțelepciune al Uniunii Tradițiilor Ancestrale care reunește 200 de delegați de pe 5 continente, își propune să păstreze și să facă cunoscute vechile cunoștințe și să ofere repere solide într-o societate în schimbare.
În cadrul evenimentului va face inițieri în primi pași din tradiția celtică cât și curățări la nivele profunde ale ființei pentru diferite afecțiuni psihologice, spirituale și fizice.

 

Tradiția ancestrala Nordica prin Anja Normann.
„Înainte de toate, cu dragoste față de oameni, rolul meu pe acest superb pămâant este să-l ghidez pe Celălalt pe drumul vieții sale” spune Anja.
Anja provine dintr-o linie genealogică lungă a neamului Sejdkvinnor, femei care dețin acea conexiune, iar la varsta de 6 ani a fost chemată de către spirite. Femeile acestea au fost tămăduitoare, purtătoare de înțelepciune și de cunoștințe străvechi și au știut să comunice cu universul nconjurător.
Multe dintre cunoștințele lor au dispărut dar au fost regăsite mulțumită reconectării cu universul, cu Pământul-Mamă și cu toate aceste femei și toți acești bărbați fabuloși care le împărtășesc tradițiile și înțelepciunea.
Practică un șamanism născut din linia ei genealogică și intensificat prin efort personal îndelungat dar și prin toate aceste interacțiuni pe care le-a avut și pe care continuă să le aibă de-a lungul parcursului vieții.
Anja este o Sejdkvinna („preoteasă runică”), ce vine în centrul acestui eveniment cu intenția de a dărui mai departe învățăturie și traditii din familia și neamul ei, pe care le-a primit de la stramoși.

 

Tradiția ancestrala shamanica din Siberia (Tuva) prin Nikolay Oorzhak
Nikolay Oorzhak s-a născut în decembrie 1949, într-un sat mic numit Khorum-Dag din Tuva de vest. După absolvirea liceului, în 1964, el a lucrat timp de patru ani ca păstor, ghidând turme de cai, oi şi vite. Acolo, pe câmpiile stepei, singur lângă turmele lui, a început să facă sunete asemănătoare cu cântecele tatălui şi bunicului său. Ceea ce el făcea se numea Khoomei, adică cântatul din gât.
„Cântatul din gât imită vocile animalelor şi sunetele create sunt în armonie cu sunetele Universului. Pentru mine, toate aceste sunete reprezintă ritmurile Întregului.”, spune Nikolay.
În 1989, în Kyzyl, capitala Tuvană, Nikolay a primit cel mai mare Premiu pentru stilul Kargyraa la Primul Festival Internaţional de Cântat din gât. În acea perioadă, el deja performa la nivel înal, în toate stilurile armonice (xorekteer: khoomei, kargyraa, sygyt, borbangnadyr, ezengileer) şi a devenit Khoomeji (Maestru recunoscut de Khoomei) în ţara lui. În acelaşi an, împreună cu alt cântăreţ ca el, Boris Kherly, şi cu omul de ştiinţă Zoya Kyrgys -, a alcătuit Ansamblul Tuva. Având un mare succes, ei au avut turnee internaţionale, inclusiv în Norvegia, Suedia, Turcia şi Mongolia. Uneori este numit Samanul Cerului Negru.
Curs sistem Un-Hun. La atelierul susținut de Nicolay Oorjak la eveniment veți putea învața și descoperi vocea naturală prin respirație și vibrațiile vindecătoare ale sunetelor pe care apoi să le puteți utiliza în viața de zi cu zi.

 

Tradiția ancestrala shamanica din Siberia (Tuva) prin Amir OORZHAK
Amir Oorzhak s-a născut în 1967, în satul Dag Khoroum fiind fiul lui Nikolay Oorzhak. Amir s-a dedicat încă din copilărie sportului și în special lupteor libere. Nikolay Oorzhak l-a învățat ritualul „Eagle Dance“ obligatoriu pentru toți băieții care practică lupte. Cu această ocazie, Amir descoperă importanța îngrijirii corporale și beneficiile masajului.
Dansul „Eagle Dance” echilibrează chakrele și este foarte benefic pentru energia masculină și sexualitate. Această cunoaștere l-a ajutat pe Amir să se recupereze după un accident grav de mașină.
În cadrul evenimentului Amir vă va ajuta să asimilați pașii din Dansul Vulturului – „Eagle Dance”, care te învață să crezi în potențialul și în capacitățile tale și să-ți redobândești încrederea în sine. Ajută la trezirea „energia Iubirii“ – Kundalini, forța vieții sau energia pe care noi toți o avem în noi. Acționează și echilibrează centrii energetici ai corpului și ajută la găsirea unui echilibru între corp și minte.

 

Tradiția ancestrală din Congo prin Celestin Mukanda și Celeste Lagioia,.
Celestin Mukanda este purtătorul Tradițiilor și a Vorbei Ba-Kwese-lor din Congo. Doctor în filozofie și Maestru de/în Viet-Vo-Dao, este membru al CERVA și a Cercului de Înțelepciune a Tradițiilor Ancestrale. Se dedică transmiterii învățămintelor lui Ki-Muntu, care stă la baza Africii. A primit de la strămoși “Le Coeur de la Presence”, un dans sacru care ne permite să fim într-o relație armonioasă în Kalunga. Este Membru al Cercului Înțelepciunii din cadrul Uniunii Tradițiilor Ancestrale.
Celeste LAGIOIA este purtătoarea Tradițiilor și Cuvântului unui neam al cărui nume nici nu se scrie și nici nu se pronunță. Inițiată și instruită de către bunica maternă, ea transmite înțelepciunile strămoșilor ei. A primit la naștere să fie mesagerul Spiritului Muzicii și să converseze și să danseze cu apa. Este purtătoarea focului sacru și are datoria Alianței. Primește coregrafiile sacre ale lui Ki–Muntu și transmite mai departe Învățăturile sale împreună cu Celestino Mukanda. Este Membru al Cercului Înțelepciunii din cadrul Uniunii Tradițiilor Ancestrale.
În cadrul evenimentului vor face inițieri în primii pași din tradiția “Ba-Kwese” din Congo.

 

Tradiția din Columbia prin Sumeia Ananda.
Sumeia este un antrenor de transformare umană, psiholog transpersonal, terapeut holistic, facilitator al constelațiilor familiale, profesor de yoga și meditație, are 20 de ani de experiență în reconectarea cu înțelepciunea interioară și expansiunea conștiinței umane. Activitatea terapeutică se bazează pe combinația dintre practica sa profesională și contactul direct cu diferite tradiții medicinale și spirituale ale popoarelor originale ale Americii: Columbia, Ecuador, Peru, Argentina, Brazilia, Cuba, America de Nord și Mexic. Sumeia oferă holistic terapii și metode de armonizare a experienței de viață și de integrare a minții, corpului și spiritului.
În cadrul evenimentului va face o ofrandă adusă mamei pământ printr-o Ceremonie Cacao. Cacaua este o planta sacră și băutura de cacao este complet realizată manual printr-o metodă specială ancestrală și este foarte diferită de ciocolata pe care o cumpărați la magazine.
Este foarte important să ne stabilim intenția înainte de a lucra în timpul ceremoniei. Cacao ne va ajuta să ajungem cu ușurință la sentimentele și emoțiile noastre deoarece vom crește legătura dintre Inimă și Minte (stimulează glanda timus, pe partea de sus a inimii noastre și glanda pitială și pineală din creierul nostru). Va face mai ușor să simțiți, să gândiți și să exprimați aceleași lucruri, pentru a înțelege mai bine emoțiile noastre și pentru a crea cu ușurință realitatea pe care o doriți.