Hermana Mariana

Hermana Mariana

Hermana Mariana

Hermana Mariana este o femeie șaman din America de Sud, o curandera vegetalista  – femeie vindecător care foloșește puterea plantelor –  a cărei medicină se hrănește profund din tradiția ancestrală peruviană. Hermana Mariana oficiază ceremonii andino-amazoniene cu plante sacre. Așa cum Tonkiri (numele pasării colibri în limba Asháninka) stăpânește arta cunoașterii și colectării virtuților vindecătoare ale florilor, tot la fel și Hermana Mariana este o maestră în tratamente florale și vegetalism, creatoare a unui sistem floral și de ape sacre CURANDERITA, esențe șamanice din Peru.

„Este nevoie să ne reconectăm cu Pachamama, Mama Pământ; astfel totul se va așeza pe făgașul normal în viețile noastre. Prin munca mea o onorez pe Mama Pământ și îî aduc mulțumire pentru minunatele ei daruri. A ne reaminti legătura pe care o avem cu Mama Pământ, a ne înrădăcina, este calea cea bună.”

 

Este născută în Argentina și a fost inițiată în practica șamanică la 15 ni de către bunica sa Doña  Aurora – indigenă pe linia Guarani.