Tetzkatekuhtli Kuauhtlinxan

Tetzkatekuhtli Kuauhtlinxan

Tetzkatekuhtli Kuauhtlinxan

Tetzkatekuhtli Kuauhtlinxan, in traducere Seniorul oglinzilor, al cuibului de vultur, apartine uneia dintre cele 22 Kaxtias (familii dinastice) de traditie mexicana insarcinate cu a  pastra cunoasterea traditiei Tetzkatlipoka dupa sosirea spaniolilor in Mexic. Aceasta traditie e una din cele patru mari scoli  de cunoastere care s-au dezvoltat, colaborat si avut o influenta majora in evolutia popoarelor din tinuturile inalte ale Mexicului.

Tetzkatehutli are cunostinte de medicina, cosmoviziune, sisteme calendaristice si dans de razboi si ceremonial. Raspunde si de  pregatirea noilor generatii care traiesc conform filozofiei de viata a Traditiei Teztkatlipoka. Principalul obiectiv al acestei traditii  este sa sprijine dezvoltarea fiintelor umane actionand mereu intr-o forma constienta si facandu-se totalmente responsabili de  actele sale cu scopul de a obtine  “Supremul Echilibriu in Armonie”. 

Din 1998 aplica terapii in diverse locuri din tara si strainatate. Din  2008 sustine conferinte, organizeaza workshop-uri si seminarii despre cultura mexicana si medicina  traditionala, prezentandu-le in cadrul companiilor prívate, institutii educative atat nationale cat si internationale. Din 2015 participa si este membru al consiliului intern al Reuniunii Cercului de Intelepciune a Traditiilor Ancestrale din Paris. A predat cursuri, ateliere si conferinte in Berna,  Berlín,  Barcelona si Bordeaux despre cosmoviziune si medicina traditionala mexicana si Calendarul  Aztec. Organizeaza ceremonii de vindecare individuala si colectiva.