Vernon Foster

Vernon Foster

Vernon Foster

Sunt indian din tribul Klamath/Modoc.

Însă, încă de la o vârstă foarte fragedă am fost crescut cu învățăturile Lakota și Ojibway, astfel încât munca pe care o fac astăzi este foarte influențată de tradițiile și cultura acestor două triburi. Încă din adolescență am fost expus căii spirituale și am menținut aceste valori care m-au purtat în echilibru până în ziua de azi. Am urmat cursurile universității din Minnesota/ St. Paul, unde am studiat ca subiect principal psihologia și științele politice și am devenit student la teologie. Am lucrat vreme îndelungată în domeniul serviciilor sociale și a sănătății mintale, folosind și implementând spiritualitatea nativ americană pentru a veni în întâmpinarea nevoilor agențiilor sociale. Am înființat și dezvoltat organizații non-profit în cadrul multor comunități și am fost membru activ sau președinte în consiliile unor programe comunitare. Ca și activist am stat în prima linie, luptând pentru apărarea drepturilor popoarelor native, dar și pentru probleme de mediu și ecologice.

Învățăturile vieții mele nu au fost însă influențate doar de procesele intelectuale și scolastice, ci în special de bătrânii triburilor și de bărbații și femeile vindecător ale diferitelor națiuni nativ americane.

Workshopurile mele se focusează pe readucerea oamenilor la propria lor putere, pentru a înțelege și recunoaște propriile lor abilități și propriul lor spirit. La un nivel personal pot spune că nu voi susține niciun workshop dacă nu voi simți că acesta va avea un efect vindecător. Învățăturile mele sunt învățături intertribale, ceea ce înseamnă cu nu sunt specifice unui anume trib.

Ca și dansator al soarelui de mai bine de douăzeci și cinci de ani, mi-am dedicat viața Chanumpei și Căii Roșii.

După mai mult de douăzeci de ani în care am fost foarte rezervat și retras cu privire la munca mea, s-au deschis uși care îmi permit să susțin cursuri, seminarii și sesiuni de vindecare în Statele Unite ale Americii, Brazilia, Japonia și Europa.